06 460 252 41 mail@inversi.nu

Over mij

Wie ik ben

Mijn naam is Esther Porcu en ik ben geboren in 1967 te Enschede waar ik nog steeds woon.

Ik ben oprecht nieuwsgierig naar mensen. En wat mij zo boeit in mijn werk als therapeut is uitzoeken wat mensen drijft om te doen wat ze doen. Wie ben jij, waar loop je tegenaan en hoe kan ik jou daarin bijstaan? Mensen in beweging brengen en ze helpen veranderen van richting, dat is mijn doel.

De opleiding tot therapeut ben ik begonnen met de 4-jarige HBO-opleiding voor psychosociaal werk/counselor/coach bij de Gradatim Academie. Vervolgens ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut bij het Kempler Instituut Nederland. Ik school me regelmatig bij (EMDR) en verdiep me in nieuwe therapievormen. Ook ben ik afgestudeerd als traumatherapeut.

Wat ik doe

Ik ben erkend psychosociaal therapeut en coach. Mijn werkwijze is ervaringsgericht en eclectisch. Want ik ben van mening dat alleen door wederzijdse betrokkenheid een optimale ontwikkeling tot stand kan komen. Hierbij maak ik gebruik van combinaties van verschillende therapie methoden die het best passen bij jouw persoonlijke situatie.

Therapie op maat

Ik maak onder andere gebruik van:

  • Psychosociale therapie (specifieke persoonlijke benadering van de therapeut waarbij de interactie met jou het belangrijkste hulpmiddel is).
  • Systeemtherapie (om zicht te krijgen op de interacties met je systeem, je leefwereld zoals bijvoorbeeld je gezin, relatie of op het werk).
  • Cognitieve therapie (om te leren je gedachten anders te interpreteren en zo je gedrag te veranderen).
  • EMDR (om de emotionele lading van oa angsten en trauma’s te reduceren)
  • Gestalttherapie (gericht op het herstel van contact maken met jezelf om het onbewuste bewust te maken).
  • Transactionele analyse (om je bewust te maken vanuit welke positie je communiceert met de ander).
  • Emotional Focused Therapy (om negatieve patronen binnen een relatie op te sporen, te leren begrijpen en om te buigen naar nieuw gedrag).
  • Psycho-educatie (om jouw kennis en inzicht te vergroten met betrekking tot een specifiek probleem, een stoornis of een ziektebeeld, maar ook bedoeld voor belangrijke anderen in je omgeving zodat zij leren hoe hier mee om te gaan).